FESTIVALPROGRAM 2022
31/8 – 4/9

 
 

Gästspel

Gästspel är produktioner som BRÅDJUPA intresserat sig för och valt att presentera under festivalen. Det är både verk av fria grupper och institutioner som är verksamma regionalt, nationellt och internationellt.

 

Drive-in performance

Drive-in performance äger rum i en öppen container. Den framförs av Rachel Tess och Fred Gies, båda dansare och koreografer. Drive-in performance blir ett möte mellan dansarna och den samtida danskonsten när den skapas direkt på platsen. Tillsammans undersöker Tess och Gies på nytt sin gemensamma bakgrund i balettekniken och den nutida dansen. Verket framförs direkt utanför Lokstallarna, en plats där människor passerar, stannar till och samlas.

Fotograf: Mattias Givell

milvusart.se
rachelvtess.org

Drive-in performance visas onsdag 31/8 kl. 17:30-18:20 på innergården. Bokas.

 

Noche / Cullberg

Mötet mellan dans och musik, rörelse, röst och rytm är centralt i Alma Söderbergs konstnärskap. I hennes nya verk Noche för Cullberg tar utforskandet en ny form. Natten blir symbol för en ny typ av musik och dans, ojämn i sin rytm, riskfylld, samtidigt mjuk, varm och mörk. Med sina pastellfärgade och suddiga kanter var Alma Söderbergs första verk för Cullberg The Listeners, som hade premiär precis före pandemin i januari 2020, ett kvällens verk. Där kvällen slutar tar Noche vid. 

- I Noche har jag fokuserat ännu mer på rytm än tidigare. Mer specifikt har vi arbetat med synkoper som är variationer av rytm och plötsliga stopp. Min ambition är att det ska finnas en glasklar kvalitet, på samma sätt som månskenet skapar tydliga konturer och former. Det ska vara tydligt i både musikalisk och visuellbemärkelse, säger Alma Söderberg.

Koreografi: Alma Söderberg
Musik: Dehendrik Lechat Willekens
Kostym: Behnaz Aram
Ljus: Pol Matthé, Med 9-10 dansare i Cullberg
Fotograf: Nina Andersson

cullberg.com
almasoderberg.se

Noche visas onsdag 31/8 kl. 19-20 i Stora. Bokas.

 

Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian
The Summer Sneak Peek

En deltagande queer dansföreställning som utgår ifrån den populära iranska dansformen baba karam. Tre performers och en DJ bjuder upp till en euforisk dansfest och lyssning på queera dansminnen i detta verk som inspirerats från iranska familjefester, mehmooni, och inskickade rörelser från hemmadansare runt om i världen. Konstgruppen Ful har gjort en hyllning till dansens kraft att förändra och möjliggöra förbjudna begär och identiteter. Verket är också en hyllning till de två tongivande och välkända amerikanskiranska koreograferna Jamileh och Mohammad Khordadian, som inspirerat miljontals runt om i världen att dansa baba karam. De har med sina viktiga arbeten förskjutit gränserna för vad dans kan göra och betyda för människor, och hur dans skapas i diaspora. Föreställningen rör sig mellan hemmafest och klubbrum samtidigt som den tar plats i det offentliga rummet. Denna blandning av format skapar möjligheten att överbrygga scen och salong, främling och vän, performer och publik. I föreställningen vävs musiken och dansen samman med dokumentära och personliga berättelser om dansminnen, exil och avgörande händelser i människors liv som är förknippade med just dans. 

Koncept och idé: Konstgruppen Ful (Nasim Aghili, Malin Holgersson, Rani Nair)
Medverkande: Parwin Hoseinia, Rani Nair, Jafar the Superstar, Rasuul (George Chamoun)
Inspelade röster/dansminnen: Sepideh Khodarahmi, Ardeshir Bibakabadi, Romina Houshmand, Khaled Alesmael, ZIKO Hama
Manus och regi: Nasim Aghili
Koreografi: Rani Nair tillsammans med ensemblen och med inspiration av insamlande dansrörelser via ett Open Call*.
Intervjuer/Klipp dansminnen: Malin Holgersson
Jafar the Superstars monolog Edwin Safari
Kostym: Björn Karlsson och Nasim Aghili tillsammans med ensemblen
Fotograf: Nemo Stocklassa Hinders

fulkonst.se

*Ett stort tack till alla hemmadansare som svarat på Fuls Open Call och som lånar ut sina favoritrörelser till det här verket.
Utan er ingen dans.

Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian The Summer Sneak Peek visas onsdag 31/8 kl. 20:30-21:30 på utescenen. Bokas.

 

Public Interventions

Public interventions av PETER tillhör ingen. De är en ackumulering av inbjudningar som bjuder in oss att ingripa. Inbjudningarna uppmanar till handling, lek, kreativitet, fantasi och spekulation. Interventionerna blir en etisk lek mellan inbjudan och den verkliga världen, dess människor, kulturer, sammanhang, kontrakt, begrepp, aktiviteter och förväntningar. Våra kroppar och allt som utgör dem blir etiska medier genom vilka vi förhandlar om Karlshamn, världen.

Fotograf: Lisa Schåman

stillpeter.com

Public Interventions utspelar sig på olika platser under hela festivalveckan. Drop in.

 

These are bodies, these are motions, this is the place

En föreställning av och med Benoît Lachambre och Rachel Tess.
I ett landskap av påtagliga texturer navigerar konstnärerna länken mellan inre kropp och påtagliga föremål; livliga pch livlösa genom en utforskning av sinnena. Hud blir till canvas, kroppar blir abstraherade, glimtar av det igenkännbara finns ibland, och biprodukten av kontakt med den yttre miljön är en akustisk/rytmisk överföring av det sinnliga. Att låta vara, vara med och känna djupet av tystnad gör det möjligt för konst att diskret hänvisa till komplexiteten i mänskliga relationer. Omväxlande mellan att slappa, sitta och stå, formas publiken av koreografin. Verket är producerat av Rachel Tess Dance (Oregon, USA) med stöd från Par B.L.eux (Montreal, Kanada). Den skapades under en månads vistelse vid Milvus Konstnärliga Forskningscenter (MARC) i Skåne, Sverige med stöd från Region Skåne, Simrishamns Kommun och Konstnärsnämnden. Den spelades på MARC (Kivik) och Wanås Konst (Knislinge) 2014, och på Lower Manhattan Cultural Councils "River to River Festival" på Governor's Island i Fort Jay 2015.

Fotograf: Darial Sneed

milvusart.se
rachelvtess.org

These are bodies, these are motions, this is the place visas torsdag 1/9 kl. 19:15-20:15 i Smedjan. Bokas.

 

Becoming moon

Becoming moon är en av två deltagande performativa ritualer (Becoming moon och Becoming sun) som handlar om den moderna människans relation till måne och sol, mörker och ljus. Ritualen blir en gemensam social praktik som har tagit sitt avstamp i människors berättelser från förr och utvecklats i workshops med människors berättelser idag. Den fråga som vi bär med oss är: hur skapar vi människor betydelse för det som vi ofta tänker som ständigt pågående?
Becoming sun visas den 1/9 i Perennagården, kl 15:00 - 16:00, Karlshamn under arkitekturveckan.

Fotograf: Annika Olofsdotter Bergström

Becoming Moon visas torsdag 1/9 kl. 20:30-21:30 i Svarta. Bokas.

 

Prometheus

Dans Spira Extended tolkar myten om Prometheus och människans sökande genom livet. Fem dansare och en stråkkvartett möts i en tango och i en längtan efter att äntligen få bli hel igen. I Prometheus möts två av Kulturhuset Spiras egna ensembler, Spirakvartetten och Dans Spira Extended, i en dynamisk och kontemplativ dansföreställning signerad koreografen Mari Carrasco. Grekisk mytologi, modern nutida dans och rytmiska tangotoner förenas i sökandet efter den andra halvan, the love of your life. Finns den? Finns det flera?

Koreografi och kostym: Mari Carrasco
Musikaliskt koncept: Diana Lewtak-Isaksson
Dans Spira Extended: Inanna Argati, Lovisa Abrahamsson, Vanessa Lindblom, William Säfström.
Dansare & repetitör: Isabell Karlsson
Spirakvartetten: Diana Lewtak-Isaksson (1 violin), Kaho Nagano (2 violin), Zuzanna Kozendra (viola), Mari Wall Söderhjelm (cello)
Fotograf: Wilhelm Gungel

smot.se

Prometheus visas fredag 2/9 kl. 18:15-19:10 i Stora. Bokas.

 

Läst till hälften

Läst till hälften äger rum utomhus, i närheten av teatern, från tidig kväll och fram till natt. Ett flertal dansare medverkar genom enkla och mer komplexa danser eller liknande, i en förhållandevis godtycklig ordning. Utan precisering, men bland träd, buskar, grus och eventuellt något staket, blir det vi ser, hör eller på annat sätt erfar del av en upplevelse där saker och ting både liknar det vi känner till och inte. Ett korsande mellan långt borta och nära, synligt och osynligt, ljus och mörker ger plats för det delade och samtidigt obestämda. Det handlar om hur dans blir till och äger rum i relation till det gemensamma.

Koreografi: Malin Elgán
Dans: Anton Borgström, Elise Brewer, Stina Ehn, Oskar Landström, Lisa Schåman och Miranda Wallmon
Ljud: Jari Haapalainen och Daniel Söderberg
Kostym: Hanna Westerling
Samproduktion: MDT
Med stöd från: Kulturrådet och Stockholm stad
Fotograf: Erik Textorius

Läst till hälften visas fredag 2/9 kl. 19-23 bredvid Lokstallarnas parkering. Bokas.

 

Brodera mera!

Brodera mera! utspelar sig i en vardagsrumsmiljö hemma hos en äldre släkting, där syskonparet (My och Karin) efter en lång tids väntan blir rastlösa och finner oväntad underhållning hos en tejprulle, en stol och en gammal bok om broderi. Men vad är egentligen ett korsstygn och kan man verkligen vandra med en tråd? Detta och mycket mer undersöker verket i form av text, rörelse och musik. Föreställningen är skapad av och med Kompani mamsell i samproduktion med Regionteatern Blekinge Kronoberg, Region Blekinge och Dans i Blekinge.

Fotograf: Thomas Hegefors

scenkonstportalen.riksteatern.se
Instagram:
brodera_mera_

Brodera mera! är en familjeföreställning från 10 år.
Brodera mera! visas lördag 3/9 kl. 15-15:45 i Svarta. Bokas.

 

Närheten

(exklusiv förhandsvisning)

En närmare dansföreställning med vibrerande livemusik. På en omsorgsfullt utvald plats utspelar sig Närheten, en innerlig och bombastisk upplevelse. Publiken får vara med om en föreställning alldeles nära intill, då dansarna och musikern rör sig för, med, mellan och runt om. Vi möts bortom orden med vibrerande livemusik och en engagerande koreografi som utformas genom platsen och dem som är där. Varmt välkommen på en exklusiv förhandsvisning dagarna innan urpremiär och turné. Närheten produceras av Riksteatern.

Koreografi: Tove Sahlin tillsammans med ensemblen
Ljusdesign: Jonatan Winbo
Kostymdesign: Pontus Pettersson
Musik: originaluppsättning komponerad av Josefin Runsteen, nu tolkad och bearbetad av: Magdalena Eriksson
Dikter ur diktsamlingen: Omsorg av Jonas Brun
Medverkande: Magdalena Eriksson, Am Ertl, Soledad Howe, Destiny Johannah af Kleen, Aloun Marchal, Tove Sahlin
Fotograf: Märta Thisner

shakeitlab.com
riksteatern.se

Närheten (exklusiv förhandsvisning) visas lördag 3/9 kl. 16:45-18:30 i Smedjan. Bokas.

 

37 timmar och 3 minuter

37 timmar och 3 minuter är den tid det tar att läsa Anna Karenina av Lev Tolstoj. Med sin typiska torra humor ställer Gunilla Heilborn frågor som var centrala under 1800-talets såväl som idag kring människans plats i samhället, moral, tekniska framsteg och politisk utveckling.

”…..precis som Tolstojs väldigt komplexa roman är föreställningen helt omöjlig att göra en kort sammanfattning av. Den är dock väldigt, väldigt rolig.” / Cecilia Djurberg, Aftonbladet

Föreställningen hade premiär bara veckor innan Rysslands krig mot Ukraina inleddes. Förhoppningsvis kan den bli en del av det samtal om vår relation till rysk kultur som nu pågår.

Idé och regi: Gunilla Heilborn
Text: Gunilla Heilborn och de medverkande
Medverkande: Amanda Apetrea, Kristiina Viiala, Lisen Rosell, Ludvig Daae
Koreografi: Gunilla Heilborn och Stina Nyberg
Rum och kläder: Katarina Wiklund
Ljusdesign: Johan Sundén
Musik: Kim Hiorthøy
Film: Mårten Nilsson
Fotograf: Märta Thisner
Intervjuer: Masha Kotlyachkova, Alina Shurux, Tatjana Salvina
Ljudteknik: Jonas Holst
Produktion: Johnson & Bergsmark
Samproduktion: Dansens Hus Stockholm, Norrlandsoperan Umeå
Med stöd från: Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Stockholm Stad

gunillaheilborn.se

37 timmar och 3 minuter visas lördag 3/9 kl. 20:15-21:15 i Stora. Bokas.

 

Visningar

Visningar under BRÅDJUPA representeras av Blekinge Dansresidens och Unga Dansare. Residenskonstnärerna har veckorna innan festivalen varit hos Dans i Blekinge på Massmanska Kvarnen i Ronneby. Syftet med residenset är att konstnärerna skall få fördjupa sig i konstnärliga processer. Visningarna under BRÅDJUPA är därför konstnärliga verk i process. Unga Dansare har arbetet tillsammans med en koreograf under festivalveckan och presenterar sitt arbete under festivalen.

 

Behagligt obehag

(arbetstitel)

Varför fascineras vi människor av det groteska? Varför både äcklas och fascineras vi av doften av förruttnelse? Varför tycker vi om att grotta ner oss i det som gör ont? Essensen i dessa komplexa känslor är det som utforskas i den konstnärliga processen. Verket ska vara behagligt obehagligt att uppleva, som att trycka på ett blåmärke. Ett abstrakt, ödesmättad collage i en sömlös, cineastisk blandning av rörelse, projektioner, film, dova ljus, drone och öronbedövande klagosång. Verket kretsar kring universella teman som förlust, ensamhet, förtvivlan, självdestruktion och dödlighet i olika nivåer av djup och abstraktion, på ett rått, tvångsmässigt ibland komiskt och känslosamt vis. Premiär 24 november, Inkonst, Malmö

Maria Naidu är en av Dans i Blekinges residenskonstnärer 2022 och har arbetat på Massmanska Kvarnen veckorna innan BRÅDJUPA.

Fotograf: Kent Olofsson
Koreograf:
Maria Naidu
På scen: Maria Naidu
Komponist: Kent Olofsson
Ljusättning: Imre Zsibrik
Visual design: Tomas Romlöv
Kostym,scenografi: Tom, Dick &Harry
Produktion: Maria Naidu/armar&ben
Residens: Dans i Blekinge, Inter Arts Center, Dans i Halland.

marianaidu.com

Behagligt Obehag (arbetstitel) visas torsdag 1/9 kl 18-18:45 i Stora. Bokas.

 

Finally Fantastic

Finally Fantastic tar avstamp i queerhistorien men verkar i, talar om, nuet. En föreställning om ett tillsammanskap ända in i döden och hur döendet kan samexistera med det fantasifulla, glädjerika och sensuella. Dansarna undersöker riktningar ner i jorden som samverkar med riktningar upp mot himlen; ett konstant dragande och sträckande upp och ner och att däremellan göra plats för intimitet och möten. Vi dör en död vi önskar dö, tillsammans!

Koreograf: Marcus Baldemar
På scen: Viktoria Andersson, Marcus Baldemar, med fler
Kostym, mask, scenografi & ljus: Daniel Åkerström Steen
Komponist Ann-Sofie Lundin
Produktion: MDT, Johnson & Bergsmark
Samproduktion: MDT, Dansinitiativet, Region Norrbotten
Residens: Dans i Blekinge, MDT, Dansinitiativet, ccap, Hallen i Farsta, Dansplats Skog

Projektet stöds av Konstnärsnämnden och Kulturrådet.

Marcus Baldemar är en av Dans i Blekinges residenskonstnärer 2022 och har arbetat på Massmanska Kvarnen veckorna innan BRÅDJUPA.

Finally Fantastic visas fredag 2/9 kl. 17-17:45 i Smedjan. Bokas.

 

Unga Dansare med Ellen Söderhult

Nytt verk av Ellen Söderhult utvecklat för, och i samarbete med, Unga Dansare. En dans om det outhärdligt bitterljuva i kärleken vecklar ut sig genom asmr-ljud, strob, swoshiga hopp och kroppsliga tillstånd. I ett landskap av ljud och ljus möts skrovlig, sträv och len elektroakustisk musik med ljuden av lera, trä och monstruösa ljudeffekter. Arbetet tar sig an begreppen konsistens och textur i formen av en slags ljudeffektsdans som undersöker hur ljud och rörelse kan beröras med ögon och öron.

Unga Dansare och Söderhult har under en veckas tid arbetat tillsammans och skapat verket som visas på BRÅDJUPA.

Bild från Unga Dansare 2021,
Koreograf: Erik Eriksson
Fotograf: Olle Enqvist

ellensoderhult.com
Instagram: ellensoderhult

Ellen Söderhult deltar med visningen Unga Dansare lördag 3/9 kl. 19:15-19:45 i Smedjan. Bokas.

 

Filmvisningar

Det dansas på vita duken. Ta del av tre dansfilmer med dokumentära inslag som alla berättar något om samhörighet, den åldrande kroppen och om glädjen i ett gemensamt intresse.

 

Calendar Girls

Med Calendar Girls har de båda regissörerna Maria Loohufvud och Love Martinsen skapat en livsbejakande feelgood-dokumentär som skakar om den förlegade bilden av vad det i dag innebär att vara en ”äldre kvinna”. Filmen följer dansgruppen Calendar Girls i sydvästra Florida. Kvinnorna är alla över 60 år och många är pensionerade, men filmen visar att ålder bara är en siffra. Inte utan anledning kallas ibland perioden efter pensioneringen för ”den andra tonårsfasen”. Det är en tid som gjord för att slå sig fri och få en chans att få vara den man är, eller alltid velat vara – innan det är för sent. Filmen handlar också om vänskap, kreativitet och vårt djupt mänskliga behov av att bli sedda och behövda. Genom nära samtal med de medverkande och med koreograferade dansscener vill filmarna också fånga utmaningarna med att vara kvinna över 60. Med den känsliga balansen mellan att ha sitt gäng och sitt intresse för dans, men också behöva ta hänsyn till familj, partners, barn och barnbarn. Med både skratt och tårar förändras relationer och identiteter när nya drömmar upptäcks. 

Regi: Maria Loohufvud och Love Martinsen
Producent: Maria Loohufvud och Love Martinsen, Pink Dolphin AB
Foto: Maria Loohufvud och Love Martinsen
Klipp: Maria Loohufvud och Love Martinsen
Musik och ljud: Love Martinsen
Koreografi: Maria Loohufvud

Instagram: calendargirlsfilm

Calendar Girls visas torsdag 1/9 kl. 15-16:30 samt lördag 3/9 kl. 17-18:30 i Svarta. Bokas.

 

Brodöserna


Brodera mera är en kort dokumentär / dansfilm om den svåra konsten att översätta broderi till danskonst och om spirande kärlek till ett gammalt hantverk. Vi får följa dansarna My Prim, Karin Quist och musikern Erika Lindholm försök att översätta stickanvisningar till sina kroppar. Vad är egentligen ett korsstygn och kan man verkligen vandra med en tråd? Deras gestaltningar varvas med intervjuer med tre broderande kvinnor från Olofström som berättar om sin kärlek till hantverket och svårigheten med att få till det perfekta stygnet. En filmproduktion av Regionteatern Blekinge Kronoberg i samproduktion med Kompani Mamsell, baserat på kompaniets föreställning Brodera mera!

Medverkande: Marie Louise Nilsson, Ingegärd Sällström, Margaretha Skogsgård, My Prim, Karin Quist och Erika Lindholm
Regissör och Producent: Bo Sjökvist
Klipp: Johan Löfstedt
Foto: Karl-Oskar Gustafsson
Koreografi: My Prim och Karin Quist
Saxofon och musikaliska arrangemang: Erika Lindholm
Ljudmix: Anders Kvarn
Colorist: Fateh Shams

Brodöserna visas torsdag 1/9 kl. 17-17:30 och lördag 3/9 kl. 16-16:30 i Svarta. Bokas.

 

My Body is Made of Water

My Body is Made of Water startade som ett communitydansprojekt under 2020-2021 där medlemmarna från Glada Damers Simsällskap (medlemmarna är mellan 65-95 år) skulle arbeta tillsammans med koreograf Jenny Larsson och utveckla synkroniserade vattenkoreografier på Frölundabadet i Göteborg. En undervattenskamera inköptes och damernas rörelser under vattnet började dokumenteras. Den här filmen är en hommage till den åldrande, vackert böljande kroppen.

Koncept & Koreografi: Jenny Larsson
Filmare: Jenny Larsson & Jepovig
Kompositör: Kordian Rönnberg
Klippare: Jesper Wiberg & Jenny Larsson
Fotograf: Jenny Larsson

wildbeastcollective.com

My Body is Made of Water visas torsdag 1/9 kl. 17-17:30 och lördag 3/9 kl. 16-16:30 i Svarta. Bokas.

 

Workshops

Konstnärer delar sina konstnärliga praktiker

 

Daglig dansträning med Malin Astner

Arbetet och praktiken, improvisationen, fokuset på den delade upplevelsen. Lyssnandet mellan performer och publik där konstverket skapas och delas i samma ögonblick. I grunden tränas ett lyssnande och en medvetenhet om the buzz; vibrationer och resonans hos kroppar i rummet. Resonansen öppnar ett utrymme för komposition, där skiftningar kan ske och koreografi äga rum. Det är inget sökande efter det in-novativa utan är re-novativt och en upptäckt av skillnad i det upprepade. Det är en form av meditation i rörelse där vi rör oss för att lyssna. Att hela tiden läsa verket inifrån och förhandla stillhet och rörelse i ögonblicket, utan att veta vad som är förrän det utspelar sig, skapar en suspension där den utövande kroppens mänsklighet och sårbarhet kan framträda.

Malin Astner håller i vår dagliga träning under BRÅDJUPA. Klassen är öppen för professionella dansare och amatörer med danserfarenhet. Klassen utförs till livemusik av musiken Jean-Louis Huhta.

Fotograf: Olle Enqvist

ddsks.dk

Daglig dansträning sker torsdag 1/9- lördag 2/9 kl. 11-13 i Stora. Bokas.

 

Workshop med Cullberg

1-2 dansare från Cullberg håller i en dansklasser för elever vid estetiska programmet dans i Växjö och Karlskrona.

Fotograf: Olle Enqvist

Workshop med Cullberg sker torsdag 1/9 11-12:30 i Smedjan.
Ej offentligt arrangemang.

 

Workshop med PETER

PETER håller i en workshop för elever vid estetiska programmet dans i Växjö och Karlskrona. Workshopen om offentlig intervention med koreografen PETER är en kreativ och praktisk workshop för politisk och etisk dans. Vi kommer att skriva inbjudningar till en aktivitet på en plats som är lika mycket en del av oss som vi är en del av den. Vi kommer sedan att genomföra dessa inbjudningar för att både låta platsen förändra våra önskade aktiviteter och för att våra aktiviteter och inbjudningar ska förändra de platser vi går till. Vi frågar oss själva: "Vad vill vi bjuda in varandra att göra på de platser där vi lever tillsammans?".

stillpeter.com/

Workshop med PETER sker torsdag 1/9 13:30-14:45 i Svarta.
Ej offentligt arrangemang.

 

Brådjupa IMPRO

Brådjupa IMPRO är en stund av kravlöst utforskande av rörelse tillsammans, under ledning av Anna Johansson med musik av Brådjupas inhouse DJ Johan Sturesson. Workshopen passar alla, oavsett ålder och tidigare danserfarenhet. Den sker i ett fritt rum där deltagarna kan växla mellan att dansa och att observera dansen.

Fotograf: Olle Enqvist

dansiblekinge.se

Brådjupa IMPRO sker lördag 3/9 kl. 13:15-14:45 i Stora. Bokas.

 

Samtal

 

Dansbygd Syd

Under onsdagsförmiddagen pågår en nätverksträff för medlemmarna i nätverket Dansbygd Syd. Dansbygd Syds medlemmar är fria danskonstnärer som är verksamma utanför storstäderna i södra Sverige. Träffen innehåller bl.a. presentationer av medlemmarnas konstnärliga praktiker.

Fotograf: Olle Enqvist

Dansbygd Syd sker onsdag 31/8 kl. 9-16 i Smedjan. Ej offentligt arrangemang.

Artist talk

Under detta samtal får vi möta de konstnärer vars verk visats föregående kväll. En möjlighet att få veta mer om konstnärernas processer, tankar och reflektioner.

Fotograf: Olle Enqvist

Artist talk sker torsdag 1/9 - söndag 4/9 kl. 9:30-10 på Hotell Carlshamn. Drop in.

 

Konferens Danssamverkan Sydsverige

För att komma vidare i utvecklingen av danskonsten i de sex sydligaste länen i Sverige har Danssamverkan Sydsverige tagit initiativet till denna konferens. Konferensen är uppdelad i två delar. Förmiddagens syfte är att inleda ett arbete för att kartlägga södra Sveriges struktur när det gäller institutioner, fria konstnärer, plattformar och arrangörer av danskonst. Under eftermiddagen leds en diskussion med konstnärer av en moderator. Samtalet lyfter olika konstnärers arbetssituation.

11-13 / SNAPSHOT SYDSVERIGE - en kartläggning
Modererator Åsa Edgren, VD Regionteatern Blekinge Kronoberg

13-14 / Gemensam lunch

14-16 / SÅ GJORDE VI - Ett samtal om att kunna leva på sin konst
Konstnärspanel med Örjan Andersson, Moa Sahlin, Nicole Neidert, Bogdan Bizic

Konferensen är kostnadsfri och deltagarna bjuds på gemensam lunch. Plats bokas på bokningssidan.

Konferens Danssamverkan Sydsverige sker fredag 2/9 kl. 11-16 i Svarta. Bokas.

 

I rörelse på Brådjupa

Att jobba med dans internationellt - tips och insikter. Välkommen till ett samtal kring internationellt arbete inom dansfältet! Samtalet är till för dig som vill nå ut internationellt och få med dig viktiga kunskaper och verktyg på vägen. Julianna Viðarsdottir, producent och agent vid Nordberg Movement i Stockholm, ger en presentation med inblickar i och spaning över internationellt arbete, tips och tankar kring hur du förbereder dig, vad som är viktigt att tänka på och best-practice-exempel. Medverkar gör även Åsa Edgren, vd och scenkonstchef på Regionteatern Blekinge Kronoberg, med lång bakgrund inom det internationella dansfältet. I slutet av träffen finns gott om tid för frågor och diskussion.

Samtalet är en del av projektet I RÖRELSE, ett initiativ av Nordberg Movement med stöd av Kulturrådet och Konstnärsnämnden. Genom projektet vill vi stärka det fria dansfältets möjligheter att nå ut och arbeta internationellt. Projektet vänder sig till dig som är fritt verksam koreograf, dansare, agent och producent i Sverige.

nordbergmovement.se

I Rörelse på Brådjupa sker lördag den 3/9 kl. 13:15-14:45 i konferensen. Drop in.

 

Sociala aktiviteter

 

Invigning

Under invigningen visas föreställningen Drive-in performance av Rachel Tess och Fredric Gies, det blir invigningstal, mingel, bubbel och härligt häng utanför Lokstallarna. Välkommen att fira Brådjupa 2022 med oss!

Fotograf: Olle Enqvist

Invigning sker onsdag 31/8 kl. 17:30-19 på innergården och i foajén. Ingår vid biljett till Drive-in.

 

Bada med Brådjupa

Det skiftar i grått, blått och silver. Det strömmar, skvalpar och skummar. Det rör sig mellan våra hamnar, krusar sig längs våra vikar och kastar sig mellan våra stränder. Det sjunker och stiger, skiljer oss åt och binder oss samman. Havet är i ständig rörelse. Det omsluter öar, sälar och våra kroppar. Rörelsen finns där hela tiden, precis som med dansen, det är bara att kliva ut i den.
Varje morgon badar vi tillsammans! 

Foto: Karlshamns kommun

Bada med Brådjupa sker torsdag 1/9 - söndag 4/9 kl. 8:30 på badbryggan vid Piren. Drop in.

 

Meet and greet

Meet and greet, direkt efter Artist Talk, är en inbjudan till informella samtal och diskussioner över frukostkaffet innan vi fortsätter dagens festivalprogram på Lokstallarna.

Fotograf: Olle Enqvist

Meet and greet pågår torsdag 1/9 - söndag 4/9 kl. 10-10:30 på Hotel Carlshamn. Drop in.

 

Late night meet

Efter sista föreställningen fortsätter festen, minglet, samtalen, musiken. Och kanske dansen. Brådjupas inhouse DJ Johan Sturesson spelar.

Fotograf: Olle Enqvist

Late night meet sker onsdag 31/9- 3/9 ca kl. 21:00 - 23:30 i foajén.
Drop in.

 

Servering

Servering kommer att finnas i Lokstallarna både under dagar och kvällar (lunch, snacks, smörgåsar, fika, dryck och middag). Ett begränsat antal måltider kommer att finnas till försäljning på plats, vill du försäkra dig om att kunna äta rekommenderar vi att du förbokar dina måltider i biljettsystemet. De måltider som kommer finnas för förbokning är:

Lunch: Kall buffé med sallader, såser, nybakat bröd och frukt. Pris: 120 kr. (Inklusive vegetariska och veganska alternativ).

Middag: Grillbuffé med tillbehör. Pris: 150 kr. (Inklusive vegetariska och veganska alternativ).

För serveringen står Jacob Berg som i vanliga fall driver restaurang Kronolaxen och rEKO Mat & Dryck i Karlshamn.

Vi på restaurang Kronolaxen och rEKO Mat & Dryck strävar alltid efter det svenska i vår matlagning. När vi väljer råvaror kommer alltid det svenska i första hand där också närproducerat är viktigt för oss för att hålla våra små leverantörer igång. Råvaror väljs efter säsong och behöver vi vända oss utanför Sveriges gränser kommer alltid ekologiskt och KRAV-först. Detta är något som också kommer synas under våra dagar hos Er i Lokstallarna gällande både mat och dryck.

Fotograf: Anna Deutgen